Külföldi jogi adatbázis

A könyvtárba beérkező külföldi jogi szakfolyóiratok dokumentációs–információs célú feldolgozása 1976-ban indult meg. Az adatbázisban több mint 300 külföldi jogi szakfolyóirat és tanulmánykötet válogatott cikkeinek és tanulmányainak, valamint egyes jogszabályok és nemzetközi szerződések tartalmi feltárását készítették el a Jogi szakirodalmi osztály munkatársai. Tekintettel arra, hogy a könyvtár által előfizetett online elérésű adatbázisokban ma már több mint tízezer folyóirat található meg teljes szöveggel, a mintegy 120 ezer rekordot tartalmazó adatbázis építését a könyvtár 2010-ben lezárta.

A bibliográfiai rekordokhoz kapcsolt tárgyszavak, a tudományterület speciális szakterminológiájára tekintettel, gyakran eltérnek a könyvkatalógus tárgyszókészletétől, ezért a pontos kereső kifejezés megtalálása érdekében javasoljuk a böngésző, illetve a csonkolási opciók (*?) használatát.

A tartalmi feltárás alapjául szolgáló folyóiratok és tanulmánykötetek fellelhetők a könyvtár állományában, és raktári lekérés után, térítés ellenében fénymásolhatók, illetve saját digitális fényképezőgéppel fotózhatók.