Szolgáltatások

Az Országgyűlési Könyvtárban lehetőség van Helyben használatra, melynek keretében az olvasóterem, a kézikönyvtárak és a katalógusok használhatók. A dokumentumhasználat lehetővé teszi a kézikönyvtárak köteteinek kézbevételét, illetve a raktári dokumentumok kérését mind a központi, mind a külső raktárból. A használt dokumentumokról a másolatszolgáltatás keretében másolatok is készíthetők, készíttethetők. Lehetőség van a könyvtári dokumentumok fekete-fehér és színes másolására, A4-es és A3-as méretben, hagyományos és digitális eljárással. A másolatok papíralapú és digitális formában is rendelhetők. Az olvasóteremben, a katalógusfolyosón és a különgyűjteményekben számítógépek állnak az olvasók rendelkezésére. A számítógépek használatára mindenki jogosult, aki regisztrálva van az olvasói adatbázisban.

A tájékoztató könyvtárosok segítséget nyújtanak az olvasóknak a könyvtár és a katalógusok (hagyományos és számítógépen elérhető) használatában. Felvilágosítást adnak a könyvtár állományáról, szolgáltatásairól, számítógépes adatbázisairól, a hazai és külföldi könyvtárakról.

A tájékoztató könyvtárosok a távhasználat keretében telefonon: (+36-1) 441-4468, levélben, faxon: (+36-1) 441-4472 és elektronikusan: e-mail: info@ogyk.hu, válaszolnak a könyvtár gyűjtőkörébe tartozó szakterületekkel kapcsolatban feltett kérdésekre.

A könyvtár részt vesz a Magyar Könyvtárak Internetes Tájékoztató Szolgáltatásában (LibInfo), amelyet konzorciumi keretek között az Országos Széchényi Könyvtár működtet.