December 18-ig elérhetők a ProQuest adatbázisai!

Próbahozzáférés keretében most minden beiratkozott olvasónk kipróbálhatja könyvtárunkban a ProQuest két rendkívül gazdag adatbázisát, a PQ Centralt és a Periodicals Archive Online-t. Mindkét gyűjtemény multidiszciplináris és többnyelvű, azaz a bölcsészettudományoktól kezdve a társadalomtudományokig számos szakterületen segíti a kutatást minden fontosabb idegen nyelven.Kedvcsinálóként néhány információ az adatbázisokról:

PQCentral

22 ezer címet tartalmazó multidiszciplináris adatbázis, 30 aladatbázisba szervezve (pl. Research Library, ABI Inform Complete, ezek mellett: Political Science, Social Science, Criminal Justice, Military, Religion, Education). A PQCentral része a PQ Newsstand, ami 1700 napilapot tartalmaz a világ minden részéről.

Periodicals Archive Online

Bölcsészeti, társadalomtudományi és művészeti folyóiratokat tartalmazó archívum, mely 1802-től 2005-ig kínál tartalmakat. Az adatbázisban 428 cím érhető el, 37 tudományterületet lefedve (pl. irodalom, történelem, nyelvészet, filozófia, politikatudomány, közgazdaságtan, filozófia, vallás). Az adatbázisban szereplő folyóiratok 80%-a angol, a többi német, francia, spanyol, olasz és egyéb nyelven jelent meg.

Amennyiben érdeklődik a lehetőség iránt, és jogosult az Országgyűlési Könyvtár elektronikus szolgáltatásainak igénybevételére, látogasson el hozzánk, és próbálja ki az adatbázisokat olvasói gépeinken vagy saját készülékén. A szolgáltatás IP-cím alapú, azaz csak a könyvtár területén elérhető.

Ha segítségre van szüksége az adatbázisok használata során, forduljon bizalommal szakreferenseinkhez!

Kellemes böngészést kívánunk!

PQ Logo 2013 JPG