Tesztelje ön is az Oxford University Press adatbázisait!

Az Országgyűlési Könyvtár december 31-ig kapott lehetőséget, hogy az EISZ-en keresztül ingyenesen tesztelje az Oxford University Press négy elektronikus adatbázisát. Idén először úgy döntöttünk, lehetővé tesszük olvasóink számára is, hogy feltérképezhessék egy új, még nem előfizetett adatbáziscsomag felületeit, és szabadon böngészhessenek annak tartalmában. A hozzáférés IP-cím alapú, így a szolgáltatás csak az Országgyűlési Könyvtár területén vehető igénybe.

A tesztidőszak során az alábbi adatbázisokat próbálhatják ki az érdeklődők:

Oxford Reference Online

25 szakterület 2 millió szócikkét tartalmazó enciklopédikus jellegű adatbázis, amely az Oxford University Press szótáraiban, kézikönyveiben és enciklopédiáiban egyaránt keres.

Oxford Scholarship Online

Az adatbázis az Oxford University Press gondozásában megjelent csaknem 12 ezer szakirodalmi művét tartalmazza teljes szöveggel minden lényeges területen a bölcsészet- és társadalomtudományoktól a jogon át az orvostudományig.

Oxford Handbooks Online

Az Oxford kézikönyv adatbázisa 14 szakterület legjobb kézikönyveinek cikkeit tartalmazza a legelismertebb tudósok tollából.

Oxford Journals

Több, mint 300, a bölcsészet- és természettudomány, illetve a társadalomtudományok területén kiadott OUP-folyóiratcímet felvonultató teljes szövegű adatbázis. Az itt fellelhető címek közül 9 teljes egészében, 100 részben open access folyóirat, azaz tartalma bárki számára teljesen vagy részben szabadon olvasható.

***

Amennyiben érdekli a lehetőség, az olvasóteremben elhelyezett számítógépekről vagy akár a könyvtári WiFi-hálózathoz csatlakozva az ön saját számítógépéről is elérheti az adatbázisokat.

Véleménye fontos számunkra, ezért kérjük, a tesztelés során felmerült tapasztalatait az erre rendszeresített űrlapon összegezze. Az űrlapot az olvasóteremben dolgozó kollégától kaphatja meg, aki örömmel válaszol az adatbázisokkal kapcsolatos további kérdéseire is.

Eredményes tesztelést kívánunk mindenkinek!

 

OUP_logo